Mää ole miälenkiinnol seurannu muutama lehde, Kaleva ja Ilka  kirjottelua viime päivinä. Kaik sai vissi alkuns ko muutamas lehdes julkasti sama artikkeli:

Linkit toho Kalevaha löytys Antti Heikkilä lokist.

Mää sit ole tänäp lukenu tota Kaleva-lehde artikkeli ja kommenttilootta. Miälenkiintost keskustelu sivu tolkul. Ja näyttä silt, et noi virallise syämise pualest puhuja ruppe olema vähä helisemäs, ko eivä pysty yhtä esittämä faktoi tutkimuksi uskons tueks. Ja mää hekottele, ko mää ole nii selväst saanu virkeyt, hyätty ja muut elämise taso parannust tost runsasrasvasest vähähiilihydraattisest ruakavaliost.

 

Mää veikka, et koht tule Suamenki tua vanhamalline ja vuaskymmeni sit jo hyväks todettu diapetekse ruakavalio viralliseks, ko noi palleillas istuva pualjumala ruppeva pelkkämä eikä ne pysty esittämä mittä tutkimustuloksi väitteides tueks. Mut antta katto kui täsä käy. Mää odota miälenkiinnostuneen. Ruattis jo kävi nii ja koht on pakko käyd täälläki, sevverra paha muurahaispessähä se Kara sohas iha päättömil kommenteillas. Eikä sil ollu edes yhtä ainuva tutkimust esittä uskonkappaleittes tueks. Mää vaa ihmettele! Mut me taideta tääl rakkas Suamemaas elät viäl sitä vanha suamettumise aikka. Vaik velivenäläine tai ryssä ei ol enä viholline, nii meil on tullu tämä hyväveli-porukka vaalitukines ja korruptioines. Mihinkkä ei voi enä luatta. Ainaka mihinkkä virallissi ruakasuasituksi. Mää olenki ajatellu, et mää ohita kokonas nämä virallise suasitukse ja ruppe syämä sillattis, ko mu mummuvainaa söi ja hoiti ittiäs. Isä isäki söi voit ja fläski ja pää ol ko partaveitti iha viimisse saak. Äite äit sai joskus 80v paksusualesyävä ja silti eli voit ja fläski syämäl melkke satavuatiaks. Kual sitte 98 vuatiaan keuhkokuumesse niinko isä isäki. Mittä tiatto ollu mistä dementiast kummallakka. Nyy sanotaanki, et Alzheimerin tauti oliski Diabetes kolmone ja seuraust täst vähärasvasest ja kevyttuatteide syämisest. Mene ja tiädä, mut mää melkke voisi tota vähä uskoakki. Mut tätä uutisointti ja tutkimustuloksi täytty vähä enemmä seurat, et vois sanno, uskok siihe vai ei.

 

Nii ja jos on viäl vähänkä epäselvä kannatta katto tua Evira sivu, et ketkä siäl Valtio ravitsemusneuvottelukunnas noit ruakasuasituksi antta. Pikkuse eikä iha vähänkä pikkuse tua haiskahta joidenki intressie edesauttamiselt ihmiste terveyde kustannuksel.Misä ova lääkäri ja oikkiast jottai ravitsemuksest ja ihmise fysiolokiast ja anatomiast jottai tiätävä? Mää kysy vaa!

 

Kaikkest kummallisint tosa on se, et kummallise kokoonpano seurakunnas se pysyvä asiantuntija tule maa- ja metsätalousministeriöst!Mää ko ajattelisi, et sen tarttis ol joku lääkär tai joku muu jottai ihmisest ymmärtävä, eikä mikkä maatalous- tai mettätiäteilijä. Mut mää ole vaa tämmöne piän ihmine, joka vaa ihmettele ja teke tyhmi kysymyksi, ko mää en mittä mistä ymmärrä. Mää vaa ihmettele noit kaikemaailma jutui ja sitä, mist nua virallise suasitukse oikke revästä. Jos joku esittä mul edes pari niist tuhannest Puska mainittemast tutkimuksest, jokka kumoa ihmiste oma kokemukse ja verikokkeitte tulokse, mää käänny heti takasi virallisse ruakauskontto. Ja kumarra THL:n suuntta ja tee Puskal kunnia.