Voi ihme, mitä mää näin! Tul käytty kaupas ja siäl on kaunis ja nuar kassaneito hommissas. Päässäs sil ol semmose kasariklasi. Poske ja kaik peittysivä niitte klasien taa. Ne klasi sil oli semse kellertävä, kakankeltase paksu muavisanga. Mul meinas iha väkisi pääst nauru, ku mää sitä katteli. Kyl mää ole sit vaa kamala ihmne, ku mää tommosest ruppe naurama.  Viaton  

Vaik toine on vaa miälestäs kauhia muatitiatone ja tyylikäs. Mun pualustukseks täyty sanno, et mää yriti ol näyttämät sitä nauramist. Nauroin vaa sit palleanauru. Sillattis sissäpäi kääntyny nauru, misä vaa maha hytky.Kyl se nuar naine varma ihmettel, et mikä tol ämmäl on mahassas, ku kaik läski noi heiluva iha ittestäs.  Lisäks mää oli asialline ja kohtelias, vaik vaikkia se ol. Se otti kyl luannonpääl. Se fiksult näyttämine tosa tilanttes.

Onk ny se kasarimuati oikkiast tulos taas muatihi? Täl ämmäl kyl pääse sit taas kauhia iso remahdus, ku mä semssi muatinukkei kattele. Ei vaa voi mittä. Ol mullaki joskus semmose valtava klasi silmil - valkosil sankoil. Nymmä koe suurt myätähäppiä ittiän kohta, niit kuvi kattoes. Kui mää ole joskus kadul kehdannu kulkki sen näkösen? Voi kauhia senttäs.

Kyl se kasari vaa taitta tul vasta enemmänki. Just alkuviikost (vai olik se sittenki sunnuntain?) tul töllöttimest leffa Kotka on laskeutunu. Siin oli Dallasi JiiÄrrä nuarena. JiiÄrrä ol vaa nii kasaria, et oksap pois. Jos JiiÄrrä tule olohuanesse ast, nii se on sit kasariaikka. Tarttisik ruvet jo ostama olkatoppauksi kesä varte? Mahaka eikä tissikkä  näyttäsis nii suurilt ku pistäs iso olkatoppaukse yläpäähä. Pöllöklasi vaa päähä, nii näyttä viissammalt ku onka.

 

Muutama vuas sitte me oltti Suaraselkäsen kans lomal keskel Eurooppa. (Suaraselkäne on mu laillisest vihitty pohojalaase sukujuure omistava miäs. Sen miälest assia o joko nii tai näi ja usseimmite se on miälestäs oikkias.Perhesovu säilyttämiseks mää anna sen kuvitel nii. ) Siäl Euruupas näkys jo sillo noit pöllöttimi aurinkoklasie muados. Sillo mä jo paha pelkäsi ja ny se pahanpelko toteutu sit siäl kaupas. Mitä paha mä ole tehny?

Toissaltas taas. Mullkku o monitehoklasi. Nykysi semmost vähä piänemppä muatto nii ain tartte nosta nokkatas, ku meina lähel ja tarkast katto. Vois se ol tiätyst niskoitte vuaks se vastaliike eli alaspäi pää veivamine ol iha hyväkski muutaman kymmene vuade jälkke. Tulsis tehty venytyksekki siin samal. Mää taida men ostama seuraava linssi niihi vanhoihi valkossi pöllöttimi. Sit mää olenki oikke muatitiatone ja trendikäs. Jos jättäis viälä tukanki värjäämät et kaik harma juurikasvu oikke pääsis oikeuksiis. Sit mää olisi harmaapöllö. Muatitiatone vanh ämmä. *Kiäh!*