Kuulkka kaik, ny kävi aika hassust tai hianost tai mite vaa. Mää oli laittanu Olka blokihi jotta kommentti siit, et mää ole sosiaaline erakko, ja Olli-Olka ol sama aikkasse kirjottanu jottai samantyylist.  Mää sit taas Ollil, et tää on tärkkiä aihe ja täst täytty munki kirjotta plokikirjotus.

Alotetank sit isoäiti silmie värist, lapsuudest vai iha vaa täst aikuisuudest tähä aihesse perehtymine. Mää varota, täst voi sit tul pitempiki puheenvuaro, joka ei välttämät lopu koska.

Aloteta sit siit, ku mää rupesi pitämä tätä plokian. Siin ol semmone episodi, et mää meni yhte semmosse miälesolmutteavamisopastuskoulutukse tyäantaja rahoil. Tulik ny kirjotettu nii epäselväst, ettei kukka saanu mittä selvä. Se ol tarkotuski. Heh! No siäl koulutukses tul tehtäväks ruvet pitämä päiväkirja. Juu mä rupesi. Tätä ploki.

Ny olla sit jo päästy A:sta E:he. Erakkoutte. Mää ole erakko. Iha selväst. Mua ahrista, jos koko aja olisis tulos viarai. Tarttis ol seuralline. Mää en jaks. Mää jouru töisän puhuma päivä pääksytyste jos mitä paska vaa, joskus assiaki. Mut ylipääns mä puhu töis paljo. Jourummää kuuntelemaanki. Tai jos mää toren sano, mää jouru kuuntelema herkäl korval mitä mul kerrota.  Se vast onki sit semmost homma, et sen seurauksen koton olla hilja ja levytetä soffal, ku kaik päiväl varatu sana ova jo käytet ennen kottitulemist.. Miähel voi kyl sanno, joo ja ei, mut ei juur enemppä.

Miähel on samoi oirei. Se puhu töis koko aja ja ku se tule kotti, se halu ol hilja. Mää ymmärrä hyvi miähe halu ol puhumat ja ol vaa iha iteksens.

Nii me sit harrasteta koton ehtosi parisuhrekeskeist sosiaalisest sosiaalist erakoitumist. Se ei ol mökötyst. Ei millään muoatto. Se hiljasuus ei ol ahdistava kummallekka. Se on vapaut. Se on tilannetaju siit, et tahrota ol vahvast kaksisi, mut anneta toise ol rauhas eikä puhuta. Tämmöse kahde sosiaalise erako avioliitos suurint onnion vissinki se, et katota sama telkkariohjelma kumpiki omal soffal maate ja välil sanota, et tua pari tanssis ny tosi hyvi ja mitä se jäätanssija ny noi men sanoma.

Onni on nii monenlaist. Onni on kumminki se, et aviopualisoks on toisel kiarroksel siunaantunu samalaine sosiaaline erakko ku itekki on. On nii kauhia kiva erakoittu kaksiste.