Ihmetyttä kyl enemmänki tämä valtakunna politiikka ja sen peli. Iltalehdes Suur Päällikkö Vanhane Ite kommentoi, et : "Asioita on sotkettu!" . Mää en ny kyl nii viisas ol, mut tule kyl miälehe, et kukaha ne on sotkenu.

Ja mul ainaki tule miälehe vaa yks vastaus. Vanhane ite. Se ruppe olema nii kiaro, et korkkiruuviki voi ruvet ryhdistäytymä suaruutes suuruutte meijä pääministeri rinnal. Mää ihmettele ihan kauhiast, ettei Vanhase Pallit jo heilu. Ikenki Pallit heilu paljo piänemmäst syyst, puutarhahoidost.  Ja Vanhane sentäs hoitele meijä valtio assioi isoil valtiotte välisil areenoil. Tämmöst yhtälö ei meina yhde piäne Sipula pää millä ymmärttä, vaiks sipula onki mm. sosiaalipolitiikka, valtio-oppi ja kansantalouttaki lukenu muitte lisäks.  Jottai roti tarttis senttä ol tämänki valtakunna "piällysmiähil". Vai onk tua Vanhane synttyjäs savolaine, ku ain vaa säättä sanomissians oma ettuas ajatelle. Mua sit voi tommone sapetta.  Mää voisisi täst vuadatta tääl vuadatukse kotipesäs valla erinomase paljo erinäissi assioi, mutko mä en ole riidahalune tai kattelline, mää vaa ihmettele.

Mää en vaa jaks lakata ihmettelemäst tota epätasa-arvosuut noist erottamisist. Vanhane saa porskutta vaa ko porsas menemä, ja Ike joutus Tuksu puutarhha tekstiviästil etän hoitaessas jättämä eroanomukse tost vaa.  Jäätteenmäkiki joutu erotetuks faksi laulamise takia. Täst viimesest episodist vois päätel, ettei kannat ruvet puutarhuriks eikä mittä rikkaruahoi perkkama. Pare vaa yrittä pääministeriks ko se voi tehrä iha mitä vaa (etän = ko ei ol paikal tai ei ainaka muist) kenenkä siihe puuttumat. Kuitenki mää luule, et lähtölaskenta on alkanu. Kova ja korkkialt. Katota, kui kaua tämä lähtölaskenta kestä. Voi olla, et Tarja viäl ärähtä ja tua Vanhasel samanlaise viästi ko Jäätteenmäellekki, jos ei Vanhane itte tajua erot eikä kepust löydy tarppeks rohkia Vanhasel oven paikka näyttämä.

Senki takia tämä soppa ärsyttä, ko Kevaki(Kuntien eläkevakuutus) on toho koplattu mukka. Tiäs vaik mun kaik eläkeraha on pistetty keskustalaiste rahoittamikseks. Ei ihme, et Vanhane nii kovast ajoi eläkeiä nostamist hiihtoretkens ideantuotoksena. Ja kehta viäl uutimissaki esittä noit syytöksiäns, jotta ne muut mutten mää. Laine lyävä sevverra lujast ny, et mää luule piakkoin tuleva ilmotukse joko Vanhase erost tai sit hallitukse hajottamisest, Katota kui täsä viäl käy.

 

Joo joo, mää lopeta nämä marinan tähä ja ruppe kutoma. Onneks sentäs saan koht ihana posti Ilu handust . Suameks, terapialankka tähä ihmetyksehe. Viaton