Mää katteli tänä telkkarist laihdutusohjelma Olet mitä syöt. Siin oliki taas oikke tiatotulva ihmiste paskoje koostumuksist ja muadoist. Paska ol jaettu seittemä eri kategoria just tua muado ja koostumukse perusteel. Siäl ol oikke kuvataul niist pökäleist. Kuulemas se neljäs pask ol niinku kaikkist paras. Semmone kiinttiä ja siisti ohuva muttei liia ohuva eikä liia paks. Ei mittä ylimäärässi kikkareit mukan. Eikä mittä varpusparvi.

Jos tul varpusparv se tiäs sitä, et syätty o ja huanost ja roskaruakka. Ny täyttyki ruvet kattoma ain perähäs ja vahtama pönttöhö, et mimmossias jätöksi sitä onka jättän vesilaitokse pojil ihmeteltäväks. Täyty vaa toivot, ettei niis paskois ol mittä osotet, et mist ne sin vesilaitoksel tuleva. Tai sin jätevede puhdistamol. Se ny olsiskis, jos ne siäl jätevedepuhdistamol paska muadost näkis ja tutkeis se, et kummottis tämäki akka on syäny. Et kosk on syätty pitsa ja kosk otettu vähä viini tai siiteri juustoje kans. Voisis kyl kuvitel, et semmonen viini-juustopask kyl haisis - ainaki jos o syäny vähä valkosipula seuraks.

Kuulemma oikkialaine pask ei edes hais. Se o vaa hajuto (ja luultavast mautonki - mut emmää kyl maistama niit ruppe) siistimmän pualeine pökäle, ku o salonkikelpone. Kaik muu variaatio siit pökäle koostumuksest on kuulemma viästi huanost syämisest ( tai ylemääräsest väärälaiste juamia juamisest). Tarkotta vissi perintteist krapulapaska.

Jonku kokelaa paskas ol sit sulamatont ruakka. Se ihmise kroppaka ei sit toiminu kunnollas ollenka eikä tehny tehtävätäs, ku seki ihmine ol pilannu huanol syämisel paskas jalostamise suure tehtävä iha vaa kroppatas kiussamal. Sit taas jos ol semmone iso ja leviä vetelä lehmänkasa, se tiäs sitä, et vääri rasvoi on syätty. Sit tul neuvo perä, et hyvi rasvoi täytty syäd. Niinku öljyi ja sen semmottissi. Hyvä rasva kuulema mukka teke siit pötkyläst semmose siisti ja salonkikelpose, jota se eukonki kelppa haistel.

Kyl ihmise anatomia on vaa miälenkiintost. Siit vois varma jonku tutkimuksenki väänttä et kummottos joku ihmine syä - iha vaa paska perusteel. Täyty kyl sanno, et on se enklantilaine ruakapiiskur vaa aika epel, ku toiste paskoje muadokki katto ja tutki. Ei ol ihmisel enä mittä oma.