Se on nyssit lankalauvantai. Siit tääl meil saa nauttia iha pilvettömält taivaalt. Ja aurink paista posotta nii, et melkke täyty pistä aurinkoklasi silmil. Mää kävi tänäp jo ostamas pari amppelikukkastakki, et on jottai silmänilo. Nykku viäl muistais, et mihi mää sen yhde pihatuali pehmuste pisti. Vois meina men ottama D-vitamiinipauku ulos. Olemmää jo pihal viättäny pitemmän pualeisen tovin, mut lissä vaa miäl tekis.


Mää tos aiemmi kirjoti et, nysse villalank, mist mää jo aloti tekemä ittellen villatakki, men keräl takasi. Ku mää purkasi se. Se lankkerä ei ollu mul ollenka suasiolline, ku ei vaa suastunnu menemä semmosse muatto, ku mää ite olisi halunnu. Mää sit suivaannui ja pisti sen lanka visuste taltte odottama paremppi aikoi. Kaiveli sit kaapist puuvillast lankka ja rupesi tekemä siit sitä villajakku. Täyty kyl sanno, et jos mää ne kaik mallitilku, mitä mää kokeili, pistäisi peräkkäi, nii varmast siit ainaki yks tai kaks peitto sais vaiks vaaka-hyväntekeväisyytte aikaseks. Nymmää ole aika tyytyväine tuaho alkku, mitä mää ny väännä puikoil kesävillatakiks. Mää ole sitä tehny jo eile ehtost semmose reilu kymmene sentti. Kai se ainaki syksyks sit valmistu, mä toivo. Katota huamenis, jos mää jaksaisi ruvet sitä tekelettän kuvamaanki.


Ny kyl näyttä aika pahalt tua kutomine ylipäätäns. Ulkon on vaa nii ihana ilma, et mää miäti koko aja, et tarttisik mun sittenki ruvet nyplämä. Mun miälest nyplämine on vaa nii ihana homma ja mitä rentouttavint homma. Helppoaki ku mikä, ku ei siin tartte, ku osat laske neljä ja tiättä mikä on oikkia ja mikä vasen.


Mää ole sit iha vasenkätine vaik oikkiakätine pitäs ollakki. Mää meinasi vähä muakat mun edellist postaust siit kodihenkettärest ja hups vaa, mä onnistusi sen hukkama. Ei siin vissi nii kauhian tärkkiä assia ollukka, vaik mun miäle se yhtäkkine kodihenkettäre saapumine hiuka häkellyttiki - ja veetuttiki, jos oikkiast sano, mitä ajattele. Irenel kummiski kiitoksi siit myätätunnost, ku tommottissi tunkeilijoit tule.  Mut ny ei ajatella mittä kurji, ku ilmaki on ku morsian.