Mää oli tänäp tyäreisul maaseurul. Iha melkkeste keskel ei mittä. Siin ajelles tul miäle, et jos me ostettaiski Suaraselkäsen kans tont josta perämettäst tai ainaki lähelt. Suaraselkäne on nimittäi mont kertta jo vihjassu, et jos joskus ostais tonti jostai moottortiä reunast maaseurult ja ruvetais rakentama uut huusholli. Suaraselkäne on nimittäi syntynu vasara, puukko ja kirves käres ja sitä himottasis vähä ruvet näpyttelemä muutaki ko näppist.  Siin tyäreisul ajelles hiuka mää kyl miättisi, et kui mää ossaisi semmottes maaseutupaikas keskel peltto eläkkä, ko mää ole melkke ain asunu jonku vede viäres. Mut on Suames noit jokkiki. Jokku ova isomppi ku toiset. Jos mää vaik tyytyisisi johonki joen törmäl asumisse. Mää näje sialun silmil semmose vanha hiano iso pappila tai muu iso huusholli rakennukse hianol paikal. Semmottes paikas olis kyl hiano assu. Ainaki kesäl.

Vaik tua luannetesti sanoski, et mää näje vaa semmose iso linja, mut kyl mää rupesi miättimä, et jos mää semmosse taloho pääsissi emännöimä, nii sit mun tarvittis siivot alvariins. Se taas ei käy ollenkka. Mää mikkä siivoja ol. Mää yleensäkkä tykkä mistä puunamisest. Kakaroitte piäni olles sai sitä tehr iha tarppeks. Mullei ol tullu koska isso lottovoittoka, et vois ajatel tommossi suuri ajatuksi sen suuremmi. Kerra ku mää asusi siäl nykyse Greatcity yhrel kulmal, mää sai lotost kokonaist 150 markka voitto. Sillo mää oli ko suurempiki lottovoittaja. Mut ei tommosil rahoil mittä siivooji palkat suuremppa lukaali puunama.  Viiminenki kakar on koht siin iäs, et seki lähte pia omilles elämä. Ettei sitäkä voi sit enä lahjot siivoma. Pitä sit vaa keskitty noihi yksityiskohtihi. Ne ku ova kuulemmas mun kehityskohteit. Jote jätetä suuremma haaveilu sit sikses.


Mää luji noit muitte persoonallisuustestie tuloksi ja rupesi naurama iha villist. Siäl ol nii "pohojalaassi"miättei monestaki näppiksest.  Meillon suunnitelmis men kesäl pohjammaa suunnal yksi juhlihi. Siäl suunnal on ain kaik nii suurt ja komia. Vaik meinata tehr hyvä, ni priima meina vaan tul, vai mite se ny oikkeastas menikä.