Mää sit höynähdi ja rupesi lukema Rhonda Byrnen kirja Salaisuus. Jostai plokist mää tommose kirja nime pongasi ja nii pit sit iteki hommat se lukemiseks. Paras anti siin o se kirja sivutte väritys, se on semmone silmä miällyttävä. Vähä nii ku olis semmonen vanha-aikkane tunnelma ja hianoi koukeroi o niitte ajattelijoitte nimis. Mut muute se kirja o ihan melkke yht tyhjän kans. Tai ohan siin nyt se Salasuus, joka jokaise tarttis ymmärttä. Vetovoima laki. Kaik mitä sää ajattele, sää vedäs pualehes ja sit sää saas sen, mitä sää ajatteles.

Se kirja o vähä niinku Katekismus, (mitä rippikoulus opeteltti sillon ku Hectori lauleskel enkeleist ja eteisest), et niinku selitetä uut testamentti. Mut ei tosa kirjas kyl puhuta mittä raamatust. Mut sama selvä sanoma siin o. Ano ja usko nii saat. Lua ittelles miälikuvi ja sit ne toteutu. Äläkä ajattel valkost jänest, muute se tule asuma sun pääkoppas. Ajattel vaa hyvi assioi, semssi, ku haluas itelles.

Samast assiast on nii pali muutenki kaikki kirjallisuut. Joku sanois, et sama vanha paska uudes pussis. Mut ei toi kyl iha paskaka ol, vaik se o naivi ja samoi lausei koko kirja täys. Ole mää kyl paremppiki kirjoi tost aihest lukenu. On se vaa kummallist ku ain vaa sama pyärä keksitä uudelles ja uudel nimel. Kosk puhuta visioinnist, meditaatiost, rukoilemisest, joogast, alitajunnast, universumist, rentoutumisest, ratkasukeskesyydest ja millo taas samal asial o mont nimi, vetovoima laki, jumala, alitajunta, suur tiatosuus, henkine minä ja nii edelles.

Mää nyssit ajatteli luad ittellen miälikuva ittestän semmone viistoist vuat sitte. Sillo mää oli hoikka ja kaunis. Eikä mul ollu harmai hiuksika sillo viäl. Jos nyssit sais semmose kropa ittelles iha ajattelu voimal. Ku tarppeks usko nii tot kai se toteutu. Toisalttas ku mä tee tomssi yläpää hommi, mää usko vähä tommosse ajattelu voimaha. Se vaa täsä vähä ihmetyttä, et noinki alkkellisel kirjal, ku tua Salasuus o, on saatu myynnis pestsellerilukemi aikkaseks. Mut nii se vaa o, et ihmne o aika yksinkertane. Nii määki. Mun äit ain sanoski, et sää oles yksinkertane vaik kaksinkerron laitettas. Yksinkertane on yksinkertasest kaunist.  Mitä siihe vois muut sanno? Simpli Tö Pest. 

Ja sit viälä Idolin unelmakipale aiheeseen sopien; : If I Can Dream